Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

26 Ocak 2007

YEŞİL PANCAKE


Pancake kahvaltıda ailece çok sevdiğimiz bir yiyecek...Mutfakta farklılık yaratmaktan çok hoşlandığım için ,bu kez klasik pancake tarifime eklemeler yaparak ,tadıyla ve görüntüsüyle farklı yeşil pancakeler pişirdim. Biz hem görüntüsünü ,hem de tadını çok sevdik :) Denemek isteyenler için işte tarifi ;

Malzemeler : ( 4 kişilik )
14-15 adet ıspanak yaprağı
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı toz maya
Yarım çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
1 tutam tuz
1 tutam şeker
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
Peynir topları için :
Beyaz peynir
Taze soğanın yeşil kısmı

Yapılışı :
Öncelikle tüm malzemelerimiz oda ısısısnda olmalı... Yumuşatılmış tereyağı ve yumurtayı mikserle iyice çırparak sütü ilave ediyoruz. Ardından mayayı ,karabiberi ,tuzu ve şekeri ekliyoruz. Elenmiş ve karbonatla kırıştırılmış unu da katıp iyice karıştırıyoruz. Ispanak yapraklarını yıkayarak robotta püre haline getirdikten sonra pancake hamurumuza ilave edip iyice karıştırıyoruz. Pancake hamurumuz hazır.Teflon tavayı ocakta kızdırıp 1 çay kaşığı sıvı yağ ile yağladıktan sonra kepçe ile azar azar tavaya döküp tavayı sağa sola çevirerek düzgün ve hamburger ekmeği büyüklüğünde pancake ler elde ediyoruz. Arkalı önlü kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz.
Peynir topları için ; tazesoğanları ince ince doğrayıp beyaz peynirle karıştırdıktan sonra yuvarlayarak ceviz büyüklüğünde toplar hazırlıyoruz ve pancakelerimizi peynir topları ile sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...



2 yorum:

*Ra dedi ki...

Çok değişik ve hoş olmuş. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

canım seni mimledim sürprizzz benim bloğuma bir bak istersen