Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

29 Ocak 2007

MEYVELİ BİSCOTTİ

İlk tarif çift fırınlanıp kurutularak hazırlanan İtalyan kurabiyesi "BİSCOTTİ". Hediye ettiğim arkadaşım en çok bu kurabiyeyi beğendiğini söyledi... Bence de bol meyveli kıtır kıtır nefis bir kurabiye ;


Malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
125 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 çay fincanı iri kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı iri kıyılmış kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
üzerine sürmek için ;
yumurta akı ,toz şeker

Yapılışı :
Tereyağını çırpma kabına koyup kabı sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak benmari usulü tereyağının iyice yumuşayıp krem kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Ardından tereyağını mikser yardımıyla şeker ile çırpıyoruz. Yumurtaları ilave ederek 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Ayrı bir kapta elenmiş un ,kabartma tozu ,tarçın ,ceviz ,üzüm ve kayısıları karıştırıyoruz. Bu karışımı yumurtalı karışıma döküp tahta kaşıkla elimize yavaş yavaş karıştırarak yumuşak haif elimize yapışan bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru ikiye bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 5-6 cm kalınlığında 25-30 cm uzunluğunda ,elimizle rulo şekili vererek yerleştiriyoruz. Son olarak fırça yardımı ile üzerlerine yumurta akı sürerek toz şeker serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirip üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz. Fırının ısısını 150 dereceye düşürürüp biscottilerimizin 2-3 dakika soğumasını bekledikten sonra bıçakla verev şekilde 2-2,5 cm kalınlığında dilimliyoruz. Dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek tekrar fırınlıyoruz. 10 dakika bir yüzünü ,10 dakika diğer yüzünü kızartarak kurumasını sağlayıp fırından çıkarıyoruz. Soğuttuktan sonra çay ya da kahve ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...






5 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

SAYFANIZI TESADUFEN KESFETTIM, NE KADAR HOS BIR CAFE'NIZ VAR,SICACIK.SEVGILERLE

*Ra dedi ki...

Nilaycığım ne güzel etmişsin. Kaç zamandır biskotti yapmak var aklımda. Kuru meyvelerim var evde. Ben onları da eklerim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...

nilay dedi ki...

Sevgili Aybike ;
hoşgelmişsin :) ziyaretin beni mutlu etti...teşekkür ederim...bundan böyle sık sık beklerim ;)

sevgiler

nilay dedi ki...

Rabia'cım :) ne duruyorsun öyleyseee...malzemelerin de var ise ,hemen yap derim...ben bugün bir tane daha yapmayı düşünüyorum...kıtır kıtır nefis oluyor

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık ,mutlaka denemek istiyorum

Selin