Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

03 Mart 2007

KURU MEYVELİ HAVUÇLU KEK


Pişerken eve yayılan kokusundan bile belliydi nefis bir kek olacağı... Yumuşacık ,havucun nefis bir renk verdiği ,bol kuru meyveli ve baharatlı bir keke kim hayır diyebilir ki :) Tavsiye ediyorumm...

Malzemeler :
2 yumurta
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
½ su bardağı pirinç unu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
½ tatlı kaşığı zencefil
10 adet kuru erik
10 adet kuru kayısı
½ su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 Türk kahvesi fincanı kuru üzüm



Yapılışı :
Yumurta ve şekeri mikserle 8-10 daika kadar çırpıyoruz. Yağı ve sütü ekledikten sonra 3 dakika daha çırpıyoruz. Kuru erikleri bıçakla çekirdeklerinden ayıklayarak 3-4 parçaya ayırıyoruz. Kayısıları ince ince kıyıyoruz. Ayrı bir kapta un ,pirinç unu ,kabartma tozu ,tarçın ,zencefil ,kayısı ,erik ve üzümleri iyice karıyoruz. Bu karışımı yavaş yavaş kekimize ilave ederek tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kek kalıbını yağlı kağıtla kaplamanızı öneririm. Çünkü yağlanmış kek kalıbında kuru meyveler dibe yapışabiliyorlar. Yağlı kağıtla kaplanmış kek kalıbına kek hamurunu döktükten sonra ,önceden ısıttığımız 175-180 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar üzeri kızarana dek kekimizi pişiriyoruz. Özellikle ilk 20 dakika sakın fırının kapağını açmayın... Bir kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen keki fırından çıkarıp minimum yarım saat kadar soğuttuktan sonra dilimleyip çay ya da kahve ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...



9 yorum:

Adsız dedi ki...

Nilay hanım
bu keki mutlaka denemek istiyorum.çok nefis görünüyor.ellerinize sağlık

Sevgi

pecete dedi ki...

Nilaycığım, sorum şudur; kekin içine kotdyğumuz parçakaları hafif unlarsak kekte dibe çökmelerini yani boğulmalarını önler miyiz? heyecan ve huşuu içinde cevabını beklerken seni de çok çok öper, ellerine sağlık derim.(bir cümle bu kadar uzar ancak)

Ferhanca dedi ki...

kek çok güzel olmuş .Herhalde evde olan kuru meyveler kekin içine girmiş .. tadıda güzeldir muhakkak .afiyet olsun.
Cam kurabiyeler çok şık olmuş .kolay gbi duruyor bozulma riski varmı?

nilay dedi ki...

Sevgi Hanım ;
teşekkür ederim :) umarım dener ve sonuçtan memnun kalırsınız...


Sevgili Peçete ;
teşekkür ederim :) dikkatli okursan kuru meyveleri ,cevizi vs. unla karıştırdığımız yazıyor tarifte canım...zaten un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırırken onlarıda içine attığımızda unlanmış oluyor dediğin gibi ve dibe çökme riskini ortadan kaldırmış oluyoruuuuz...Bende sana öpücüklerimi gönderiyorum canım ;)

Ferhan'cım;
kuru meyveleri çok seviyorum...hepsini karıştırmak istedim bu kez ,nefis oldu :)
Cam kurabiyelere gelince ,yapımı çok kolay ve tarif garanti..sadece biraz özen ve sabır istiyor o kadar...teşekkür ederim canım :)

sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Nilay'cim,
Eline saglik, cok leziz duruyor.
Iyi haftalar ve sevgiler

Unknown dedi ki...

Nilay'cim,
Ben geldim.Kizim yokum hic beni hatirladigin yok wallaha.Bu kiz nerdedir yasiyormudur diye...benim pc bor gocuk,bir canli kel kor idare ediyor.Ama ben biraz ara vermek sorunda kaldim ziyaretlerime:(Neyse gecikmeden geldim...

Kekler kurabilere cokk guzel.Hee kek esimin bayilacagi cinsten.Ama Nilay o pasta ne yle canim ya:)Hani pasta deyince pembeler, sekerler,ciciler tatilar gelir akla.Hakikatten bu obje biraz olmamis.Hallowen gunu icin ideal ama...Sen yapma emi:)bu blog cici blog:))

Hadi canim.Operim seni.Safak 63:)

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

offff nilay offff rejime giremiyeceğim herhalde

Bocuruk dedi ki...

Olmaz ya gezmiycem bir daha komşularımı. Tam hamurişi börek çörek kek yapmama kararı aldığım günlerde bu kadar güzel ve içindeki herşeyle yap beni diyen bir kek. Ellerine sağlık canım:)
Sevgilerimle...

nilay dedi ki...

Sevgili Oylum ;
ince bir dilim kek rejimini bozmaz kiiii...Fazla yememek lazım tabiii ,önümüz yaz :)

sevgiler

Sevgili Bocuruk ;
tabii ki yapıcaaz kek börek...herşey insanlar için :) güzelliklerden mahrum bırakmak kendimizi ve ailemizi cezalandırmak olmaz mı...tadımlık yemek önemli olan ,miktar çok önmli biliyorsun canım :)teşekkür ederim

sevgiler