20 Nisan 2008

DENİZ BÖRÜLCELİ BULGUR PİLAVI

.
Akdeniz mutfağının notalarıyla bezenmiş bu farklı bulgur pilavını denemenizi öneriyorum. Gerçekten görünümü çok hoş ve de çok lezzetli ;

Malzemeler :
1 + 1/2 su bardağı iri bulgur
3 adet ortaboy soğan
1 demet deniz börülcesi
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
et suyu
karabiber
tuz


Yapılışı :
Deniz börülcelerini haşlayıp elimizle sıyırıp temizleyerek bir kaba alalım. Soğanları ince doğrayıp zeytinyağıyla pilav tenceresine alıp kavuralım. Ezdiğimiz sarımsağı da ekledikten sonra karıştırıp bulguru ekleyelim. 2-3 dakika kadar bulgurla birlikte kavurduktan sonra bulgurun üzerini 1 parmak geçecek şekilde etsuyunu ve ayıklanmış deniz börülcelerini ilave edelim. Tuz ve karabiber ile tadlandırarak tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte bulgur suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Su az gelirse sıcak su ekleyebiliriz. Pilav pişince sıvak sıcak servis tabağına alalım. Üzerine iri dövülmüş ceviz serperek servis yapalım.



Afiyet olsun...



4 yorum:

  1. Nilaycığım, ne kadar değişik bir pilav tarifi,buralarda deniz börülcesi bulunur mu bilmiyorum ama...tadını bilirim...eminim bu pilavda nefis,Ellerine sağlık,güzel bir hafta diliyorum...

    sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  2. Deniz börülcesini hiç tatmadım,gerçekten farklı bir tarif olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik Nilay'cigim,
    Ne degisik bir tarif olmus.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ay ne güzel şey bu Nilay! Cevizler, bulgurlar, deniz börülcesi... Hmmmm

    YanıtlaSil