28 Eylül 2007

KOÇİNÜSTO ve PİLAV PASTASI


Bu ilginç isimli yemeği Çeşme'de bir restoranda tatmıştım... Zeytinyağının mis gibi kokusunun et ,damlasakızı ve bademle birleştiği Koçinüsto 'nun tarifini daha sonra tanışma fırsatı bulduğum ,aynı restoranın aşçısı Nedim Bey'den aldım. Farklı tadların ahenkle dans ettiği ,Ege mutfağına ait bu özel yemeği ,et sevenlerin denemesi tavsiyem olur :)
Malzemeler :
500 gr. yağsız kuşbaşı dana eti
3 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet soğan
1 çay bardağı badem
3 parça damla sakızı
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 Türk kahvesi fincanı kaymak
tuz

Yapılışı :
Bademleri sıcak suda yarım saat kadar beklettikten sonra kabuklarını soyarak bir tavada biraz kavurup kenara alıyoruz.
Eti bir tencereye alıp 1 çay bardağı su ekleyerek orta ateşte pişiriyoruz. Et suyunu salıp tekrar çekince ,eğer pişmediyse sıcak su ekleyerek etin güzelce pişmesini sağlıyoruz .
Et piştiği anda tencereye zeytinyağını ve rendelediğimiz soğanı ekleyip etle beraber kavuruyoruz. Ardından domates ve sarımsağı ilave ediyoruz. 2-3 dakika sonra tuz ,tarçın ,badem ve havanda dövdüğümüz damla sakızını katıyoruz.
Son olarak kaymağı da yemeğe ekleyip ,yemeği ocaktan alıyoruz. Sıcak olarak ,dilerseniz yanında kaymakla beraber servis yapıyoruz.

Ben bu yemeğin yanında daha önce arkadaşlarım Lama ve Muhterem'in uygulamış oldukları pilav pastasını pişirdim... Pilava garnitür olarak mısır ,mantar ve havuç ilave ettim. Pilav pastasını yuvarlak cam tencerede oluşturdum ve et suyuyla pişirdim. Et yemeğinin yanına hazırladığım için pilava et eklemedim.Sunumu oldukça şık ve lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Pilavın tarifini Muhterem'in sitesinde bulabilirsiniz. Arkadaşlarıma bu tarif için teşekkür ediyorum :)




Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. Sevgili Nilay ikiside çok güzel özellikle pilavın sunumu çok güzel olmuş elleine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. her ikiside çok güzel görünüyor eline sağlık.

    Hesna

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım.Pilavın görüntüsü muhteşem.davet sofraları için güzel bir seçenek olur...Selamlar.............

    YanıtlaSil
  4. Nilaycığım gelmeyeli neler de hazırlamışsın böyle. Ellerine sağlık canım.Koçinüsto çok ilginç geldi. Görüntü harika ama. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. canim ellerine saglik nefis gorunuyor iki tarifinde afiyet olsun

    YanıtlaSil
  6. Nilay'cigim,
    Cok cok nefis, ellerine saglik canim.
    Sevgilerimi gonderiyor iyi bir pazar gunu diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Konficyus'la ilgisi var mi bu yemegin :) Nedense bana onu animsattati :P
    Cok degisik bir yemek ,hem de kaymakli servis. Allah'tan pilav pastasi tanidik ;)
    eline saglik nilay!

    YanıtlaSil
  8. Özellikle et yemeği çok ilgimi çekti. Pilav da çok hoş! Eline sağlık canım:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. ikisi de harika olmuş hele pilavın görnütüsüne bayıldım
    ellerine sağlık nilayy

    YanıtlaSil
  10. COk güzel görünüyor,farkli bir sunum .Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. selam
    pilav pastasıda nişan pastasıda harika olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler
    hande

    YanıtlaSil
  12. Nilay'cigim,
    Canim ellerine saglik hamarat kizim:)Damla sakizi eti merak etmedim desem yalan olur.YA Nilay sen bir arsivyapsan cok yardimci olucak canim yaa...
    Hadi kurcala azcik tamplatei:)

    YanıtlaSil