01 Eylül 2007

BÖĞÜRTLENLİ CEVİZLİ PARFE


Oldukça az malzemeyle hazırlanabilen ,yapımı çok pratik ,sunumu oldukça şık bir tatlı tarifi... Dilediğiniz zaman hazırlayıp derin dondurucuda saklayabileceğiniz ,hazırlıksız bir şekilde yakalandığınız misafirleriniz için kolayca ikram edebileceğiniz serinletici bir lezzet ;

Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket bebe büskivi
Taneli böğürtlen reçeli ( vişne de olabilir )
streç film

Yapılışı :
Krem şantiyi süt ile iyice çırparak pakedin üzerindeki şekilde hazırlıyoruz. Bisküvileri dörde bölerek iri iri kırıp kremşantinin içine atıyoruz. Ardından streç filme bir kat döküp arasına şerbetini süzdüğümüz böğürtlen tanelerini ve cevizin yarısını serptikten sonra ,bir kat daha krem şantili karışımdan döküyoruz. Tekrar böğürtlen ve ceviz ,üzerine tekrar kremşanti koyarak rulo şekli vererek sarıyoruz. Derin dondurucuda 8-10 saat beklettikten sonra çıkarıp dilimliyoruz. Reçelin şerbetini sos şeklinde dekoratif bir şekilde parfenin etrafına ya da üzerine dökerek servis yapıyoruz.


Afiyet olsun...


9 yorum:

  1. Nilay'cigim,
    Cok guzel olmus, ellerine saglik. tarifi okudum da, dedigin gibi cok kolay gorunuyor.

    Iyi bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. yaz icin hem hafif hemde saglikli bende benzeri bir tatli ekledim,izmir pilavinida ögrenmis oldum sayenizde elinize saglik

    YanıtlaSil
  3. oyy bacim bu ne guzellik bole serin serin yiyesim geldi uzansam alicam uzaniyourm gelmiyo :D yediniz dimi afiyet olsun :D ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  4. Ne tatlı bir sunum olmuş....

    Eminim tadı da çok güzeldir...


    eline sağlık canım....

    Selamlar.....

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Nilay, merhaba! Böğürtlenli tatlıları çok seviyorum. Çocukken ne kadar çok toplar, bir taraftan da yerdik. Şimdiki çocuklar yazık, böyle güzelliklerden mahrumlar.
    Eline sağlık.
    Sevgiyle, Nane Limon.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba
    Parfe çok lezzetli ve şık görünüyor eline sağlık.

    Hesna

    YanıtlaSil
  7. Nilay, süpersin süper:) Pratik ve tam bir yaz günü tatlısı. Teşekkürler.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Nilay'cigim, Izmir pilavin cok ilgimi cekti. Tarifi bastirdim bile. Ben de en kisa zamanda yapayim diyorum. Ellerine saglik, sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  9. parfeye de kenar süslerine de baylıdım..harika ..ellerine sağlık.slmlar.

    YanıtlaSil