
Çaylı keki bir de böyle denemenizi öneriyorum ;) Mis kokulu ve çok lezzetli bir kek...
Malzemeler :
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
¾ su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 su bardağı kuru meyve ( üzüm ,erik ,vişne vs.)
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet dövülmüş karanfil

Yumurta ve şekeri 7-8 dakika kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ ve çayı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpıyoruz.Ayrı bir kapta elenmiş un ,kabartma tozu ,tarçın ,zencefil ,karanfil ,

Afiyet olsun...
mmmm...kokusu burnuma geldi....geçen gün bende yaptım zencefilli kek ...o nasıl bir kokudur.o nası bir lezeettir....süper gözüküyor senin pastanda...elllerine sağlık....sevgiye kal
YanıtlaSilAh keske kekin pismisini de sevsem, ben cigken hamuru tuketenlerdenim ;) Eline saglik.
YanıtlaSilmm enfes bir goruntu bir 5 cayinda izmirde balkonda nasilda guzel giderdi denize karsi, dalga sesleri ve martilar :) sanirim annemi cok ozledim ama 1 hafta kaldi bulusmaya ellerine saglik canimcim
YanıtlaSilNilay' cığım merhaba,
YanıtlaSilÇaylık keki ben de sık sık ve çok severek yaparım. Kuru meyveler ve zencefil de eklenince kimbilir ne muhteşem bir lezzet çıkıyordur ortaya. Ellerine sağlık, sevgiler.
Merhaba Nilay
YanıtlaSilevvelki haftasonu ben de yaptım çaylı ve zencefilli kek, fotoğrafını çekmeye fırsat olmayınca ekleyememiştim. Ama senin meyveli kekin yanında kuru kaldı benim kekim:)
Çaylı kek benim ortaokul yıllarımda yaptığım bir kekdi. Evde artan çaylar da değerleniyordu böylece:) Bu sefer birden yapmak geldi aklıma gideceğimiz misafirliğe hediye olsun diye. Zencefil katmak geldi sonra aklıma. Badem kırıkları ekledim. Eşim çok sevince şaşırdım bana göre hala çok sade idi bu kek. Meyveli yapınca çok daha beğenecek eminim.
sevgiler
Sevgili Nilay,
YanıtlaSilkekin içindeki malzemeler çok güzel görünüyor,
pişince kimbilir nasıl güzel yoğun kek tadı alınır.
Çayı da çok severim, kekin içinde olsun dışında olsun vazgecilmez bir lezzettir değil mi? :)
Ellerine sağlık canim
sevgilerle
slm..kek çok güzel görünüyor,bir ara çok modaydı çaylı kek..nostaljik bir kek olmuş yani..ama ben içine koydugun kuru meyveleri merak ettim..iki bardak çok değil mi.selamlar.
YanıtlaSilNilay, yillardir unuttugum bir tadi hatirlattin bana. Eskiden yapardik biz cayli keki, aslinda genelde bizim evde cay kalmaz ama ola ki biraz kalsin hemen bu kekten yapardik. Tabi senin malzemelerin daha cok, eminim tadi daha da guzeldir. Ellerine saglik :)
YanıtlaSilblogun cok guzel ve tarifler harika..ellerine saglik...
YanıtlaSilSevgili Hande ;
YanıtlaSilzencefil harika kokuyor bence de...teşekkür ederim :)
Sanem'cim;
ben de senin gibilerdenim...çiğkende çok seviyorum kek hamurunu..kek kabını sıyırmayı kimseye bırakmam aslaaa :)teşekkür ederim canım
Sevgili Nihan ;
anneciğin de seni çok özlemiştir eminim :)İzmir'i çok özelemişsin sen ,kek bahane ;) teşekkür ederim
Özlem'cim;
eskiden daha çok yapılırdı çaylı kek...yıllar sonra bu şekildeki farklı yorumunu çok sevdik biz...teşekkür ederim canım
Merhaba, ben markette satılan kurutulmuş meyveleri pek sevmiyorum. Tarifinizi görünce, "acaba evde kendimiz kurutabilir miyiz meyveleri?" diye düşündüm. Gerçi daha yaza çok var ama fikrinizi almak istedim.
YanıtlaSilkurutabiliriz tabiii Seçil... Bu işlemi kışın da düşük ısıda fırında yapabilirsin. Epey zaman gerektiren bir işlem yalnız
YanıtlaSil