
Henüz kızarmadan dalından toplanan domatesin turşusunu yemişsinizdir muhakkak... Yediniz mi bilmiyorum ama ,biz Egeliler yeşil domatesin yemeğini de yaparız. Seveceğinizi umuyorum...Paylaşmak istedim :)
Malzemeler :
1 kg. yeşil domates
2 adet orta boy kuru soğan
200 gr. kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı salça
1,5 bardak sıcak su
tuz
karabiber
süslemek için maydanoz
Yapılışı :
Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ilave ederek

Afiyet olsun...
biz de yaparız ben çok severim ..kıyma koymayız..mayhoşça çok güzel olur .afiyet olsun.sevgiler.FERHAN
YanıtlaSilBu tarif cok ilginc, ve cok guzel gorunuyor denemek isterdim, fakat yesil domateslerin hepsini tursu bastim tursusu ile olurmu canim??
YanıtlaSilDun buradaki Arapsacindan senin tavuklu denedim, arapsaclari kaybolsu ama saplarinida koymustum fena olmadi :) Tr de olmak var, Izmirde olmak var..
Hoşgelmişsin Ferhan :)
YanıtlaSilteşekkür ederim...ilk fırsatta iade-i ziyaret yapıcaam...
Hale cim :)
turşusu ile olur mu bilemiyorum :) hiç aklıma gelmedi bugüne kadar...denemek lazım...Karadenizliler turşu kavurması yapıyorlar...turşu yemeği de olur belki... Afiyet olsun...arapsaçı orada sırf kök ,burada sırf yaprak :) oldukça farklılar birbirlerinden...mayıs a az kaldı ,zaman çabuk geçiyor. Kavuşursun İzmir e :)
sevgiler...
40 yıl düşünsem aklıma gelmez yeşil domateslerden yemek yapmak bravo doğrusu:)
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkürler Pınar cım :) ,benimde gelmezdi belki...ama annelerimiz cevher bu konuda biliyorsun...onlardan öğrendiklerimiz çok kıymetli ,hatta hiçbir kitapta bulamayacağımız şeyler...annemden öğrendim bende ,dene...lezzetli oluyor ;)
YanıtlaSilSevgili Nilay, ne güzel bir tarif bu böyle... Mutlaka deneyeceğim. Lezzetli olduğuna eminim. Ellerine sağlık. Sevgiyle kal ...
YanıtlaSilhttp://misss.blogcu.com
ben yesil domatesten recel yapiyorum. Yemegini cok emrak ettim:)
YanıtlaSil