Hayal meyal bir cafe burası... Taş duvarları, küçük ahşap pencereleri, kahverengi ahşap masa ve sandalyeleriyle... Pencere önünde; kırmızı, pembe ve beyaz sardunya çiçekleri ile fesleğen saksıları... Ardında orman manzarası, çam kokulu yemyeşil bir orman... Farklı lezzetler ve hayata dair herşey var mönüde... Çam ağaçlarının kokusu, içeride nefis yemek kokularıyla karışıp sohbetimize eşlik edecek Cafe Sardunya'da... Hoşgeldiniz :)

20 Ekim 2006

DOMATESLİ ve PESTOLU PENNE MAKARNA


Tarifi La Fiamma makarnası için hazırlanan bir kitaptan denemiştim.Şu an sık sık arzuladığım bir lezzet oldu bu makarna. İtalyan mutfağından ;

Malzemeler : ( 6 kişilik )
1 paket penne makarna ( kalem )
1 su bardağı kurutulmuş domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı dolusu kuru fesleğen ( orj. tarifte 1 demet taze fesleğen )
1 paket krema
2 diş sarımsak
tuz
rende kaşar ( orj.tarifte parmesan peyniri )
süslemek için maydanoz

Yapılışı :
Öncelikle kurutulmuş domatesleri zeytinyağında minimum 2 saat bekletiyoruz.Ardından yağıyla beraber domatesleri rondoda çekiyoruz.( Fesleğen taze ise domateslerle birlikte rondoda çekilmeli ) Dövülmüş sarımsak ve domatesleri tavaya döküp tuz ve kremayı ilave ediyoruz. Haşladığımız makarnaları süzüp karışıma ekliyoruz.2-3 dk daha ocakta bekletip üzerine rendelenmiş peynir serpiyoruz.Maydonoz ile süsleyip servis yapıyoruz.Yanında beyaz şarap mükemmel oluyor...

MySpace

*Makarna haşlarken ;
  • Tencereyi bol su ile doldurmalıyız.
  • Tuzu mutlaka su kaynadığında atmalıyız.
  • Pişme süresi makarnanın formuna göre değişiyor.Pakedin üzerindeki pişirme önerisi en güvenilir olanı.
  • Kaynama suyuna ekleyeceğimiz 2 yemek kaşığı zeytinyağı makarnaların yapışmasını önlüyor.
  • Sos ile karıştırmadan önce kesinlikle suya tutmayın... Sosu önceden hazırlayıp makarna haşlanınca ,hemen süzüp sos ile karıştırdığımızda kesinlikle yapışma olmayacaktır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: